Tenis de masă

Regulament şi Înscrieri Tenis de masă

Pretul biletului early bird:

15 lei/participant

Pretul biletului intreg:

20 lei/participant

Loc de desfăşurare:

Stadium,Arena & Sports Venue (Calea Aradului 48)

Perioada de desfășurare:

12-13 mai

 Intervalul orar 10:00 – 18:00

Organizatori -Contact:

Ionescu Bianca-Nicoleta – 0756 850 869

Anescu Mihai – 0748785799

Înscrierile se fac in formularul de mai jos

   

Regulament

 

Un set” este castigat de primul jucator sau pereche care acumuleaza 11 puncte. Daca ambii jucatori sau ambele perechi au realizat 10 puncte,setul va fi castigat de junatorul sau pereche care obtine,in plus,doua puncte consecutive,fata de adversari. Se joaca 3 din 5 seturi;intre seturi se poate lua 1 minut pauza.

 

Servele” incep cu mingea in palma deschisa si apoi se arunca vertical in sus,mingea se loveste in cadere. Este interzisa acoperirea mingii cu corpul sau mana in timpul servei (adversarul trebuie sa va dea mingea si punctul de contact tot timpul ). Daca jucatorul nu atinge mingea in timpul servei,dupa ce a fost aruncata,pierde punctual. Serva care atinge fileul se repeat.

 

Jocul:

 • Mingea se joaca daca atinge o singura data paleta
 • Terenul se schimba dupa fiecare set
 • Mingea se poate juca pe deasupra sau lateral de fileu

 

 

 

Greseli la ordinea serviciului:

 • Daca s-a gresit ordinea serviciului, meciul se reia in ordinea corecta din momentul descoperirii greselii,punctele jucate nu se rejoaca.

 

Antrenorul:

Fiecare jucator are dreptul la un antrenor desemnat de el la inceputul meciului,acesta poate fi chiar si un coleg de echipa.Antrenorul da indicatii numai in pauzele dintre seturi sau in time-out,nerespectarea acestei prevederi acuzate de adversar duce la excluderea antrenorului din zona de joc.

 

Punctajul :

In ping-pong un puct este castigat daca :

 • Adversarul rateaza servirea
 • Adversaru rateaza returul
 • Mingea atinge jumatate din terenul adversarului de doua ori
 • Adversarul loveste de doua ori mingea
 • Adversarul loveste mingea cu marginea rachetei
 • Mana libera a unui jucator atinge masa
 • Mingea iese din suprafata de joc fara a atinge jumatatea de table a unui jucator.

 

 

 

Observatii importante :

 1. Serviciul trebuie sa inceapa cu mingea asezata liber si stationara in palma deschisa a mainii libere a jucatorului la serviciu.Jucatorul la serviciu va trebui sa proiecteze mingea in sus,pe vertical,fara a-I imprima nici un efect.Dupa ce a parasit palma mainii libere,mingea va fi lovita,in cadere,fara ca mingea sa atinga ceva.
 2. In timpul caderii mingii,jucatorul la serviciu o va lovi in asa fel in cat aceasta va atinge intai partea sa de masa si apoi,trecand peste sau in jurul fileului , va atinge jumatatea de masa a primitorului.In meciul dublu,mingea va lovi jumatatea din dreapta a celui care serveste cat si a celui care primeste .
 • “Joc anulat” este jocul in care rezultatul nu este inregistrat
 1. Un punct este jocul in care rezultatul este inregistrat .
 2. Arbitrul este persoana desemnata sa conduca si sa controleze un meci.
 3. Daca la un meci nu se afla un arbitru asistent,iar arbitrul se indoieste de corectitudinea serviciului, el poate la prima abatere sa avertizeze jucatorul la serviciu , fara a acorda punct adversarului.
 • In mod exceptional,arbitrul poate diminua din strictetea regulilor de executare a unui bun serviciu,in cazul in care un jucator nu le poate respecta din cauza unor probleme fizice.

Formular înscriere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *