Fotbal

Regulament şi Înscrieri Fotbal

Pretul biletului early bird:

 120 lei/echipa

Pretul biletului intreg:

150 lei/echipa 

Loc de desfăşurare:

 Baza Sportivă UPT nr.2, la adresa: 300586, Str. Păunescu Podeanu nr.2

Perioada de desfășurare:

19 aprilie – 18 mai

 Intervalul orar 09:00 – 18:00

Organizatori -Contact:

Vidu Andrei – 0761 002 805

Rus Cristian- 0774 651 551

Rancea Alexandru – 0746 228 190

 

Înscrierile se fac in formularul de mai jos

  1. Jocurile se vor disputa intre 2 echipecompuse din 5 jucatori plus un portar, cu varsta minima de 15 ani. Lotul echipei va cuprinde maxim 10 jucatori, inclusiv reserve. Un jucator nu poate fi legitimat decât la o singura echipa pe toata durata competitiei.

  1.1 Numarul maxim de jucatori admisi intr-o echipa este de     10 jucatori.

  1. Numarul de inlocuiri permise este nelimitat, dar se vor efectua numai de la jumatatea terenului in dreptul bancilor de rezerve, cand jocul este oprit.
  2. Numarul minim de jucatori necesar pentru inceperea partidei de joc este de 4 jucători de câmp şi 1 portar.(se poate incepe partida fara un jucator).
  3. Durata unei partide este de30 minute (15 min. repriza), cu 5 minute pauza.
  4. Alegerea terenului se executa prin tragere la sorti efectuata cu o moneda. Echipa care va alege poarta spre care va ataca pe parcursul primei reprize va permite celeilalte echipe executarea loviturii de incepere a jocului. La inceputul reprizei a doua a partidei, cele doua echipe vor schimba terenul.
   *Nota: Lovitura de incepere este un procedeu pentru inceperea/reluarea partidei in urmatoarele situatii: la inceputul jocului, dupa ce s-a marcat un gol, la inceperea reprizei a doua a jocului si la debutul fiecarei perioade de prelungiri.
  5. Dupa o intrerupere temporara a jocului, provocata de o cauza neprevazuta in regulamentul jocului, partida va fi reluata printr-o “minge de arbitru”, in cazul in care mingea nu a depasit linia de margine sau linia portii inaintea intreruperii jocului. Asadar, arbitrul va lasa mingea sa cada pe sol in locul unde se afla in momentul in care jocul a fost oprit, iar partida se va relua de indata ce mingea a atins solul.
  6. Aruncarile de la margine se executa de jos cu piciorul, adversarul trebuie sa respecte distanta de 3 metri. In cazul in care mingea nu intra in teren dupa executarea aruncarii de la margine, aruncarea se reia. Daca mingea intra in teren si iese afara fara sa fie atinsa de vreun jucator, echipa adversa v-a executa aruncarea.
  7. Distanta de asezare a zidului in cazul loviturilor libere este de5 metri.
  8. In cazul meciurilor eliminatorii (de baraj), dupa un rezultat de egalitate, in timpul regulamentar, se  vor executa lovituri de departajare de la7 metricate 3 pentru fiecare echipa. Daca egalitatea persista jucatorii vor executa, in ordine, cate o lovitura de departajare, pana cand o echipa va inscrie cu un gol
   mai mult decat cealalta.
  9. La 2 cartonase galbene sau unul rosu/meci jucatorul este eliminat si nu mai are drept de joc in acel meci In caz de cartonas rosu direct va avea suspendare o etapa,

  Portarul nu are voie sa prinda mingea in mana daca este trimisa intentionat catre el de un coechipier. Portarul nu are voie sa tina mingea in mana mai mult de 5 secunde. Daca prinde mingea in mana sau tine mingea mai mult de 5 secunde echipa respectiva va fi penalizata cu lovitura libera indirecta.
  Dupa repunerea mingii in joc de catre portar, acesta nu are voie sa primeasca mingea de la un coechipier, fara ca mingea sa depaseasca suprafata careului inainte.
  Pasa la portar in acest caz se penalizeaza cu lovitura indirecta pentru echipa adversa din locul in care portarul a atins mingea.

  Comportament in timpul jocului:

  Se considera comportament nesportiv si va fi sanctionat cu cartonas galben jucătorul care:

  Pune piedica unui adversar, tranteste/incearca sa tranteasca un adversar cu ajutorul piciorului, joaca intenţionat mingea cu mana (cu exceptia portarului aflat in propria suprafata de pedeapsa), incalca in mod repetat regulile de joc, paraseste suprafata de joc fara permisiunea arbitrului.

  Va fi sanctionat cu cartonas rosu jucatorul care:

  Loveste intentionat adversarul fara a avea intentia de a juca mingea, sare asupra unui adversar cu intentia de a-l lovi, scuipa, jigneste, brutalizeaza adversarul sau o altă persoană, isi exprimă dezacordul asupra unor decizii de arbitraj folosind un limbaj vulgar, privează echipa adversă de inscrierea unui gol evident folosindu-se de maini (bineinteles, cu excepţia portarului aflat în suprafaţa
  proprie de pedeapsa).

  Atacul prin alunecare asupra unui adversar nu este permis si va fi sanctionat cu lovitura libera indirecta (daca jucatorul joaca mingea) sau directa (daca nu joaca mingea). Se poate efectua procedeul de intrare in posesie prin alunecare si nu se sanctioneaza cand aceasta se produce pe spatii libere fara atac direct la adversar .

  1. Jucatorii nu au voie sa intre pe teren cu lantisoare, inele, ochelari sau alte obiecte ce le-ar putea cauza accidentari.
  2. . Echipa care nu se prezintă intr-un interval de 15 min de la ora programarii pierde partida din etapa respectivă cu scorul de 3-0. Daca nici una dintre echipe nu se prezinta la data si ora stabilita meciul se va considera jucat si nici o echipa nu va lua vreun punct.
  3. Punctajul echipelor in competitii este hotarat de organizatori, dupa cum urmeaza:
  Meci castigat 3p
  Meci egal 1p
  Meci pierdut 0p

   

  Faza grupelor –  In caz de egalitate la puncte intre 2 echipe dupa jocurile din faza grupelor , vor intra

  in vigoare urmatoarele criterii :

  1. Rezultatul direct.
  2. Golaverajul general.
  3. Numarul mai mare de goluri marcate .
  4. Numarul mai mic de goluri primite.
  5. Tragere la sorti.

  In caz de egalitate de puncte intre 3 echipe dupa jocurile din faza  grupelor , vor intra
  in vigoare urmatoarele criterii de departajare:

  1. Se va intocmi un clasament doar cu rezultatele dintre cele 3 formatii aflate la egalitate de puncte si se va califica echipa cu cele mai multe puncte adunate doar din jocurile cu echipele aflate la egalitate de puncte.
  2. Golaverajul general din jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.
  3. Numarul mai mare de goluri marcate in jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.
  4. Numarul mai mic de goluri primate in jocul cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte .
  5. Golaverajul general in toate jocurile din grupa .
  6. Numarul mai mare de goluri marcate in toate jocurile din grupa .
  7. Numarul mai mic de goluri primate in toate jocurile din grupa.
  8. Conduita sportivilor si a echipelor
   In incinta bazei sportive fiecare membru al echipelor sau suporter trebuie sa aiba un comportament civilizat, respectand regulile impuse de catre organizatori.
  9. Orice echipa sau jucator al unei echipe  care se comporta neadecvat unei competitii sportive (provocari la violenta, insulte , injurii atat celor din jur cat si arbitrului ) va fi exclusa (exclus) din incinta bazai sportive si din competitie atat el cat si echipa la care participa ca jucator .
  10. Daca din cauza unor altercatii nesportive intre echipe iar buna desfasurare a jocului nu mai poate fi permisa, meciul se va oprii si ambele echipe vor fi penalizate cu scorul de 0-3 .
  11. Jucatorii echipelor nu au voie sa foloseasca ghete cu crampoane pe terenurile sintetice.
  12. In cazul in care prin comportamentul necivilizat al unor persoane (jucatori sau suporteri) se vor produce pagube de orice natura, persoanele respective vor avea de suportat toate daunele produse.

   

Formular de înscriere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *