Baschet

Regulament şi Înscrieri BASCHET

Pretul biletului early birds:

90 lei/echipă

Pretul biletului intreg:

120 lei/echipă

Loc de desfăşurare:

 Baza Sportivă UPT nr.2, la adresa: 300586, Str. Păunescu Podeanu nr.2

Perioada de desfășurare:

 19-20 mai

 Intervalul orar 10:00 – 20:00

Organizatori -Contact:

Flutur Cristian – 0743154403

Păduran Florin – 0746 308 455

Înscrierile se fac in formularul de mai jos

Sistem de joc:

Baschetul, unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume, se joacă între două echipe a câte 5 jucători, cu maxim câte 2 rezeve. Scopul fiecarei echipe este să introducă mingea în coșul adversarilor și să încerce să împiedice cealaltă echipa să înscrie. Echipa care înscrie cele mai multe puncte la terminarea timpului de joc va fi învingătoarea jocului respectiv. Poziţia unui jucător pe teren este determinată de locul unde el este în contact cu podeaua. În timp ce este în aer, el păstrează aceeaşi poziţie pe care a avut-o ultima dată când a atins podeaua. Această situaţie include liniile care delimitează terenul de joc, linia de centru, linia coşului de 3 puncte, liniile de aruncări libere, liniile care delimitează zona de restricţie şi liniile care delimitează zona semicercurilor unde nu se sancţionează forţarea cu mingea. Un coş normal este echivalent cu 2 puncte, iar unul de la linia de 3 puncte este echivalent cu 3 puncte.

Jocul se compune din 2 reprize, de câte 15 minute fiecare. Între prima şi a doua repriză trebuie să existe un interval de joc de 10 minute.
Dacă scorul este egal, la sfârşitul timpului de joc, se va continua cu atâtea perioade de prelungiri de 5 minute, câte sunt necesare pentru stabilirea unui învingător.

În jocul de baschet, mingea este jucată numai cu mâinile şi poate fi pasată, aruncată, atinsă, rostogolită şi driblată în orice direcţie, în limitele resticţiilor acestor reguli. Un jucător, nu trebuie să alerge cu mingea în mâini, să şuteze sau să blocheze mingea deliberat, cu orice parte a piciorului sau s-o lovească cu pumnul.
Un coş este reuşit, când o minge vie intră în coş pe deasupra şi rămâne înăuntru sau trece prin el. Mingea este considerată în coş chiar şi dacă numai o mică parte a ei este în interiorul inelului şi sub nivelul părţii superioare a acestuia. O repunere a mingii în joc are loc atunci când mingea este pasată în interiorul terenului de joc de către un jucător, aflat în afara terenului de joc, care efectuează repunerea. Mingea se acordă adversarilor pentru repunerea mingii în joc de la locul repunerii iniţiale.

O angajare între doi are loc atunci când un arbitru aruncă mingea între 2 jucători adverşi în cercul central al terenului, la începutul primei perioade de joc.
O abatere este o încălcare a regulilor.Mingea va fi acordată echipei adverse pentru o repunere din afara terenului de joc, din punctul cel mai apropiat de locul unde s-a produs abaterea, cu excepţia zonei aflate direct în spatele panoului, afară de cazul în care altfel este stabilit prin reguli. Greşeala este o încălcare a regulilor, constând într-un contact personal neregulamentar cu un adversar şi/sau un comportament nesportiv. Orice număr de greşeli pot fi fluierate împotriva unei echipe. Independent de sancţiune, fiecare greşeală trebuie înregistrată, înscrisă în foaia oficială în contul jucătorului vinovat şi penalizată în consecinţă. O greşeală descalificatoare este orice acţiune flagrant nesportivă, comisă de un jucător sau de persoanele autorizate să ia loc pe banca echipei.
Echipele sunt rugate să se prezinte la locul de desfăşurare cu 10 minute înainte de începerea jocului.

Comisia de supraveghere şi de arbitraj:
Comisia de supraveghere este formată din membri L.S.F.E.E., care vor fi îndrumaţi de coordonatorul de proiect şi bineînţeles cu sprijinul şi colaborarea Catedrei de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Politehnica.

Formular de înscriere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *